به گزارش «پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت» قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همكاری اقتصادی گروه هشت کشور در حال توسعه (گروه دی 8) متشكل از ایران، تركیه، پاكستان، مالزی، اندونزی، بنگلادش، مصر و نیجریه در سال 1391 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.
مطابق این قانون که در آن همکاری در حوزه علوم و تکنولوژی بین اعضای گروه پیشبینی شده است، سازمان همكاری اقتصادی گروه دی 8 به منظور عملی سازی همكاری اعضای خود درحوزه آموزش عالی، علوم و تكنولوژی به دولت جمهوری اسلامی مأموریت داد تا نسبت به تأسیس دانشگاهی تحت عنوان دانشگاه بین المللی دی 8 اقدام نماید.
در راستای تحقق این مأموریت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دانشگاه بوعلی سینای همدان مأموریت داد كه این دانشگاه را راه اندازی نماید. هم اكنون دانشگاه بین المللی دی 8 با تلاش وزارت علوم و با میزبانی دانشگاه بوعلی سینای همدان راه اندازی شده است.
این دانشگاه دارای ماهیت بین المللی بوده و علیرغم استقرار آن در ایران، در انجام مأموریت های خود مطابق تصمیمات گروه همكاری دی 8 و ضوابط مقرر شده توسط هیئت امنای آن دانشگاه اداره می شود و از مقررات داخلی و ضوابط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تبعیت نمی كند، ایران تنها میزبان این دانشگاه و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران رئیس هیئت امنای این دانشگاه است.
درحال حاضر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به استناد بند (2) ماده (16) آییننامه چگونگی تنظیم و انعقاد توافقهای بینالمللی، متن پیشنهادی مربوطه را به منظور استمرار فعالیت این دانشگاه بین المللی جهت سیر مراحل بررسی و تصویب به هیئت دولت ارائه نموده است.
گفتنی است این متن پیشنهادی، مراحل بررسی خود را در کمیسیون علمي، تحقيقاتي و فناوري هیئت دولت طی می کند.